Monday, 4 March 2013

Plikyti sausainiai/mini pyragėliai

Pirmiausia tai šie sausainiai/pyragėliai man asocijuojasi su vaikyste ir mama. Tai mano mamos megstamiausi sausainiai. Prisimenu, kaip ji juos mego ir visada pasitaikius progai nusipirkdavo jų sau prie kavos ir žinoma paskanauti man ir mano jaunėlei sesei. Šiuo metu kiek esu pirkus visada sausainiai būna kieti, beskoniai ir nei iš tolo neprimena tų senųjų gardžiųjų plikytų sausainių. Tai ir įkvėpė mane pačiai pabandyti ir iškepti šiuos skanėstus. 
 Tiesa pasakius visada galvojau, kad pačiai plikytus sausainius pasigaminti yra ilgas ir sunkus, beveik neįmanomas darbas. Ogi klydau! Tai lengva, greita, paprasta ir begalo skanu. Gavosi tokie, kokius ir prisimenu iš vaikystės. Minkšti, saldūs, truputėli lapoki" viduje. 



Tešlai reikės:

75g. sviesto
120g. cukraus
170g. miltų
350ml. pieno
3 arba 4  kiaušinių

 Į puodą sudėkite sviestą, cukrų bei pieną, ir virkite ant nedideles ugnies kol užvirs.Užvirus išjunkite virykle ir į masę suberkite miltus (daugiau nebekaitinkite). Maišykite tol kol susidarys tešlos "guzas". Tikrai ilgai neužtruks.
 Dabar į tešą imuškite kiaušinius ir išmaisykite (geriausiai su mikseriu, bus greičiau) bet žinoma galima ir ranka.
 Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį ir ant sviestiniu popieriumi isklotos kepimo skardos išspauskite nedidelius sausainius/pyragaičius (jei neturite konditerinio maišelio, sausainius galite formuoti šaukstu). Tik nepadarykite perdidelių, nes tada viršus apskrus iškeps, bet vidus liks neiškepias!
 Sausainius dėkite į iki 190 laipsių ikaitinta orkaite ir kepkite apie 15-20min. kol virsus gražiai paruduos ir apskrus, kepimo laikas priklauso nuo jusų pyragaičių dydžio.

 Skanaus!!!!!!!!!!

 P.S. aš visuomet gaminu dvigubai daugiau t.y. 150g. sviesto, 240g. cukraus ir t.t. nes šeimyna mano (ypač sesuo) juos labai mėgsta ir per viena vakara jie visi atsiduria jos pilve!

No comments:

Post a Comment

Post a Comment